WORKING LABRADOR RETRIEVERS

HENNY M. SCHOOR

 
 

 

 

HOME

  HENNY M. SCHOOR

  ONZE HONDEN

  WERKRESULTATEN

  IN MEMORIAM

  NIEUWS

  REDACTIONEEL

  LINKS

  CONTACT
   
   
 Foxtor Beatrice of Bellever/ Tracey

Tijdens een workshop bij Rupert Hill in Dartmoor Engeland, maakte hij ons attent op een topnestje dat bij hem in de omgeving was geboren. Het klonk meteen al heel spannend: Bellever x Drakeshead.

Van beide kanten grote namen, dus we besloten een kijkje te gaan nemen bij Mrs. S. Simmons. Een prachtig landhuis vonden wij na lang puzzelen. Het nestje lag erbij zoals je op een dergelijke locatie kunt verwachten, onberispelijk. Een nestje met 8 grote dikke puppies. De fokster liet ons alleen bij de pups die inmiddels uit hun slaapje waren ontwaakt en op de leeftijd van ruim 5 weken, kropen ze door elkaar. Eén grote reu was heel avontuurlijk, verliet kruipend en waggelend de werpkist en na ons besnuffeld te hebben, zetten hij koers naar de lounge. “Goh, was dat maar een teef” was mijn eerste gedachte. We namen de zwarte beer op schoot en keken…. “het was een teef “ en de beslissing was meteen genomen, dit wordt onze nieuwe pup.

Tijdens haar eerste proeven “vlamde” Tracey , met veel vuur liep ze door de proeven en vestigde meteen een naam in de Jachthondensport.

Een van haar grote successen was het behalen van het CAC-en 1Uitmuntend tijdens een veldwedstrijd, georganiseerd door de Nederlandse Labrador Vereniging. Ook tijdens KNJV en diverse Clubdiplomadagen kwam ze bijna altijd wel met een beker of zak voer thuis.

Tracey was een dame die opgegroeid was in een landhuis. Ze nam de regels van Engeland mee naar Nederland. Gedroeg zich perfect en zeer stijlvol, doch na haar wat roerige pubertijd werd ze ingetogener.

En dat was nou net het punt waar het om draaide. De spirit die ze moest vertonen om zich te onderscheiden in de zware A- Workingtesten en MAPS waren er niet meer. Ze viel terug in een wat rustiger patroon, deed het allemaal heel braaf. Haar trainers en medecursisten kon ze in verbazing achterlaten, ze had een enorm vermogen, ingewikkelde apporten snel op te lossen.

Maar Tracey miste het vuur om ooit op een Nimrod te komen of te kunnen scoren.

Dit was voor mij een moment om te beslissen haar uit de wedstrijdsport terug te trekken en haar alleen nog maar in te zetten voor de jacht.