WORKING LABRADOR RETRIEVERS

HENNY M. SCHOOR

 
 

 

 

HOME

  HENNY M. SCHOOR

  ONZE HONDEN

  WERKRESULTATEN

  IN MEMORIAM

  NIEUWS

  REDACTIONEEL

  LINKS

  CONTACT
   
   
 HET SCHEREN VAN LABRADORS

Dat een hond bij de kapper, eh trimster natuurlijk!!, terecht komt is heel normaal bij veel rassen, ja soms een vereiste, maar in ons geval betrof het een Labrador Retriever op leeftijd.

Een Labrador van ruim 10 jaren oud, die 's nachts in de kennel sliep en zij had in de zware winter een zeer dichte vacht gekregen, een poolbeer kon er bijna jaloers op zijn. Wij als eigenaar niet, wat een haren toen ze eindelijk loskwamen en de arme hond lag de hele dag te puffen en wij maar stofzuigen.

Tijdens de “sherrystop”van ons dierenarts lag ze weer zo te hijgen, waarop hij zei “waarom laat je haar niet eens lekker scheren”??
We dachten even van onze stoelen te rollen, na al onze jarenlange ervaring met Labradors was dit wel het intrappen van het heilige huisje, een Labrador scheren.

Maar toch liet het idee ons niet meer los en toen de weerman weer een periode van veel warmte voorspelde werd de trimsalon gebeld en een afspraak gemaakt.
En zo ging de bewuste Labrador op een middag naar de trimster die in eerste instantie bij het aanschouwen van het zeer dikke maar uiterst fraaie haarkleed zei “nee mevrouw, daar begin ik niet aan”, doch de aanhouder wint en zo bleef onze Lab achter.

Om 17.00 uur een zeer enthousiaste trimster aan de lijn: “Mevrouw uw Lab is gewassen en geschoren en ze ziet eruit als een jonge zeehond”

Inderdaad het was net of het een levend stuk speelgoed was geworden, het trimmes was ingesteld op 3 mm en er was dus nog een dun laagje onderwol blijven zitten, met een heel zacht bruin kleurtje!!, verder was er een jachtkostuum van gemaakt, dus kop – poten en staart niet geschoren en de rest wel, prachtig in één woord.

De Lab voelde zich super, stond dolgelukkig op de tafel te kwispelen en we hebben er geen seconde spijt van gehad. Ze is veel en veel levendiger, hijgt niet meer, krabt niet meer, teken hebben voor dit korte pakkie haar geen belangstelling en als ze uit het water komt is ze in 5 minuten droog en we hoeven de stofzuiger niet meer iedere dag van stal te halen.

Kortom, u begrijpt we hebben er met onze dierenarts wederom een borrel op gedronken.

Als u thuis ook een wat oudere en dierbare Labrador heeft, is het toch eens iets om over na te denken, de honden voelen zich zo fijn na het scheren – het lijkt wel of ze meer LUCHT krijgen en ze behoeven hun longen niet zo te belasten als ze het zo vreselijk warm hebben.
Wees gerust, het haar groeit in een paar maanden weer helemaal aan, glanzend en vol van structuur.

Henny M. Schoor