WORKING LABRADOR RETRIEVERS

HENNY M. SCHOOR

 
 

 

 

HOME

  HENNY M. SCHOOR

  ONZE HONDEN

  WERKRESULTATEN

  IN MEMORIAM

  NIEUWS

  REDACTIONEEL

  LINKS

  CONTACT
   
   
 

SCALIBOR HALSBANDEN

Het onderstaande stukje schreef ik met veel enthousiasme aan het begin van het jaar. Onze honden reageerden er immers prima op, maar… wat bleek!

Niet alleen  onze honden waren het gehele jaar Tekenvrij, ook wijzelf hadden nergens geen last meer van!

Als hechte hondenbezitter heb je je honden veel in handen, ze worden geaaid, geborsteld en geknuffeld. Door al dat contact met honden en hun vacht werkt de Scalibor misschien heel actief door. We hebben het hele jaar door op ons lichaam geen teek meer gezien, terwijl we toch gewerkt hebben in de heide, onder eikenbomen, houtopslag en andere plekken waar je de teken volop kan verwachten.

 

Het meest frappante was ons verblijf op een camping in België. Onze buurvrouw en haar man zaten onder de teken, ze nestelden zich op de meest vervelende plekken.

Wij wandelen op dezelfde plekjes, stonden ook geparkeerd onder en tussen de eikenstruiken en géén teek te zien. Wij hebben zelfs geen teken op onze kleding zien wandelen.

 

Tijdens onze vakantie in Frankrijk de locale honden gezien met veel teken op hun kop. Helaas was Scalibor bij onze locale hondenvrienden (nog)  niet bekend, men wilde zelfs de gedragen bandjes van onze honden overnemen! Maar Scalibor is momenteel wel een bekend artikel in Frankrijk.

Wat ons betreft een echte aanrader, veiligheid voor hond en baas. En met zo een lange levensduur van bijna 6 maanden.

 

Navraag bij onze trainingsmaatjes leerde, dat zij ook dezelfde ervaringen hadden. Honden en hun eigen lichaam ook geheel tekenvrij sinds de honden een Scalibor halsband dragen.!!

Wat een heerlijk idee je hond ( en jezelf) te kunnen vrijwaren van deze gemene ziekte.

Gebruik van de Scalibor halsbanden.

Als je veel buiten bent met de honden en vooral in de bossen – en gebieden waar de struiken met bosbessen staan – is de kans op teken héél erg groot. 

Voor onze kortharige honden – Labradors – al van alles geprobeerd, tot we bij Scalibor aankwamen.

Andere middelen leken teken eerder lekker te vinden, ze vielen met bosjes op de vacht neer en nestelden zich in de huid.

Bij de Scalibor halsband  was na het inwerken van ca. 10 dagen geen teek meer te bekennen!! Wat een perfecte geruststelling.

Maar het ging nog veel verder. Vorig jaar met onze Labradors voor wedstrijden naar Amerika, ook daar stikt het van teken en nog veel erger de “hartwormmug!!

Dodelijk.

Normaal gaven we onze honden bij aankomst in USA een checkup en daarna drie maanden pillen, nu hadden we voldoende aan één type halsband de Scalibor!

Omdat uw scribente na aankomst in Nederland toch wantrouwig was, de hond bij de dierenarts een bloedproef laten ondergaan en die was dankzij Scalibor 100% negatief!! Dus helemaal vrij.

Vooral voor vakantiegangers naar het zuiden van Europa een tip: wees gewaarschuwd, niet alleen volop teken, doch ook de zeer gevreesde “heartwurm”.

Voor zover mij bekend is de heartwurm al ruim boven Parijs aangetroffen.

Met het dragen – 24 uur per dag – van de Scalibor is uw hond  ook tegen deze dodelijke parasieten beschermd.

www.hennymschoor.nl

 p.s. héél belangrijk: als u Scalibor uit de verpakking haalt en op maat wil knippen voor uw hond: houdt er terdege rekening mee dat de Scalibor halsband tijdens gebruik minimaal 5 cm. krimpt!!

Dus zeker niet te kort afknippen!