WORKING LABRADOR RETRIEVERS

HENNY M. SCHOOR

 
 

 

 

HOME

  HENNY M. SCHOOR

  ONZE HONDEN

  WERKRESULTATEN

  IN MEMORIAM

  NIEUWS

  REDACTIONEEL

  LINKS

  CONTACT
   
   
 Tip voor hondenbezitters:

Wie de schoen past, trekt hem aan…

Het gebeurt altijd ongelegen, of het in het jachtseizoen is of in het midden van de wedstrijd- periode, hondenvoeten blijven kwetsbaar.

Een lapje met een pleister is niets, wordt nat en smerig. Sokjes zijn ook niet bepaald een geweldig idee.

Natuurlijk zijn er volop hondenschoenen in de handel in alle kleuren en maten, de meesten hebben het nadeel dat als je ze omdoet, ze na 10 minuten al ergens in het bos of park verdwenen zijn. Geen schoen blijft goed zitten.

Wij zochten dus verder:

Een van onze Labradors kneusde op een gemene manier zijn teen en bleef maar kreupelen en onregelmatig lopen. Niets hielp, totdat we attent gemaakt werden op de hondenschoenen uit USA van Ruffwear. En zowaar volop verkrijgbaar in Nederland!

Wat argwanend stonden we naar de rode schoentjes te kijken en bijna hadden we de neiging om ze té groot te kopen. De manier van opmeten van de hondenvoet luistert echt héél nauw!!, op de halve centimeter nauwkeurig.

Maar als ze passen zijn ze eindeloos, perfecte zool, de voet krijgt rust en geneest.

En het allerbelangrijkste van het hele verhaal: omdat ze sluiten met klittenband blijven ze zitten, de hond kan ze niet verliezen! Zelfs met zwemmen, rennen door dicht dekking of de maïs, ze blijven zitten aan de hondenpoot!

Het zijn dus geen schoenen voor voeten met acute snijwonden, want je kan de poot niet “verpakken”. De schoentjes passen zo precies, dat er geen ruimte overblijft voor proppen watten enz.

Doch voor voeten die snijwonden hebben gehad, is de Ruffwearschoen helemaal geweldig. Of voor een hond met een gebroken teen. En iedere hondentrainer weet hoe kwetsbaar die tenen zijn.

In Nederland kosten TWEE schoentjes circa. € 35,--, in USA nog niet de helft daarvan, maar ja dan zit je weer met verzending. En je koopt ze als je ze nodig hebt, dan ga je geen 14 dagen zitten wachten.

Veel succes ermee.

Ruff Wear Dog Boots