Haas vliezen.
Zout peper, tijm,
rozemarijn en een beetje oregano.
Inwrijven en dan met bloem bestrooien.
Vervolgens op fel
vuur goed aanbraden met 2 laurierbladen.
In ruim voldoende bv Croma, wel een heel pakje.
Als alles goed bruin is, (dus ook rug): toevoegen in een plakjes
gesneden hele ui en een half pakje vet spek, dobbelsteentjes.
Dit mag NIET op het felle vuur!!
Dus voor de deksel
op de pan gaat, dit toevoegen, alles weer op temperatuur en dan
heel laag.
Deksel op de pan!!!
Dan ca. 4 á 5 uur op
laten staan, op heel laag vuur, draaien en bedruipen!!
Als de haas gaar is,
vlees op bouten moet los gaan zitten, het vlees uit de pan (bij
wildpan in de deksel en dit warm houden)
Dan door de saus een
flinke lepel bloem en met garde doorkloppen, dan FIJN gestampte
jeneverbessen en gemalen verse peterselie, met melk aanlengen en
roeren en roeren. De saus is dan lekker dik en donkerbruin!!
Dan wat
bouillonpoeder voor de smaak en vervolgens een scheut rode wijn.
Eet smakelijk!!!
Wat is hier lekker
bij: neem blik perziken, uitlekken. Perziken in ovenschaal, met
“holletje” naar boven.
Ca. 10 bitterkoekjes aan stukjes kruimelen, mengen met roomboter
!! en suiker, door elkaar kneden. Perziken vullen, het sap
mengen met beetje maïzena en wat Perziklikeur, even voorwarmen,
dan alles onder gril in de oven en als sap warm is en de
bitterkoekjes bruin zijn, is het smullen!! |