WORKING LABRADOR RETRIEVERS

HENNY M. SCHOOR

 
 

 

 

HOME

  HENNY M. SCHOOR

  ONZE HONDEN

  WERKRESULTATEN

  IN MEMORIAM

  NIEUWS

  REDACTIONEEL

  LINKS

  CONTACT
   
   
 



Haas vliezen. 

Zout peper, tijm, rozemarijn en een beetje oregano.
Inwrijven en dan met bloem bestrooien.

Vervolgens op fel vuur goed aanbraden met 2 laurierbladen.
In ruim voldoende bv Croma, wel een heel pakje.
Als alles goed bruin is, (dus ook rug): toevoegen in een plakjes gesneden hele ui en een half pakje vet spek, dobbelsteentjes. Dit mag NIET op het felle vuur!!

Dus voor de deksel op de pan gaat, dit toevoegen, alles weer op temperatuur en dan heel laag. Deksel op de pan!!! 

Dan ca. 4 á 5 uur op laten staan, op heel laag vuur,  draaien en bedruipen!!

Als de haas gaar is, vlees op bouten moet los gaan zitten, het vlees uit de pan (bij wildpan in de deksel en dit warm houden)

Dan door de saus een flinke lepel bloem en met garde doorkloppen, dan FIJN gestampte jeneverbessen en gemalen verse peterselie, met melk aanlengen en roeren en roeren. De saus is dan lekker dik en donkerbruin!!

Dan wat bouillonpoeder voor de smaak en vervolgens een scheut rode wijn.

Eet smakelijk!!!

Wat is hier lekker bij: neem blik perziken, uitlekken. Perziken in ovenschaal, met “holletje” naar boven.
Ca. 10 bitterkoekjes aan stukjes kruimelen, mengen met roomboter !! en suiker, door elkaar kneden. Perziken vullen, het sap mengen met beetje maïzena en wat Perziklikeur, even voorwarmen, dan alles onder gril in de oven en als sap warm is en de bitterkoekjes bruin zijn, is het smullen!!