WORKING LABRADOR RETRIEVERS

HENNY M. SCHOOR

 
 

 

 

HOME

  HENNY M. SCHOOR

  ONZE HONDEN

  WERKRESULTATEN

  IN MEMORIAM

  NIEUWS

  REDACTIONEEL

  LINKS

  CONTACT
   
   
 MET TWEE HAKKEN OVER DE SLOOT (deel 2)

In het vorige relaas hebt u kunnen lezen hoe het “Cadover Isabel of Bellever “ verging, nadat zij op een ochtend als een dartel veulen naar de brievenbus rende en haar achillespees scheurde. En niet zo kinderachtig ook. Werd dit eerst door onze lokale dierenarts onderkend, een bezoek aan de Praktijk van Dr. Nico Dijkshoorn in Zeist, waar op dat moment Prof. Dr. H.A.W. Hazewinkel , de orthopedisch specialist van de Universiteitskliniek De Uithof aanwezig was.

Wat een geluk had Isabel, Prof. Hazewinkel staat aan de absolute top van orthopedische chirurgie, weinigen in Europa die hem kunnen evenaren. Hij constateerde in één oogopslag dat de GEHELE achillespees was afgescheurd.

De operatie die volgde was zeer pittig en toen wij Isabella ophaalden, zat haar gehele achterpoot in het gips. In eerste instantie werd gesproken van 9 weken, even snel rekenen 2 maanden!!, maar bij volgende controles, Isabel ging over van gips naar loopgips, bleek dat de poot 20 weken in het verband moest blijven zitten!!!

Als eigenaar voel je je dan toch even heel belabberd, je wilt tenslotte dat je hond kan rennen en spelen. Uiteindelijk hebben we de 20 weken terug mogen brengen tot 16 weken, onder de voorwaarde dat we haar die laatste 4 weken aan de riem zouden houden.

En nu… hoe is het ermee. Het verband is eraf, de eerste dagen waren heel moeizaam, maar ze had haar poot ook ruim 100 dagen niet meer gebruikt!!! en de poot was geheel verslapt. Gaandeweg echter ging het beter en beter, in stap 100% gaaf en in draf af en toe nog een beetje hinken,maar een totale verbetering ten aanzien van vóór haar operatie en het allerbelangrijkste, Isabella laat heel duidelijk merken dat de operatie geslaagd is en dat ze geen pijn meer heeft, ze is super vrolijk en we moeten smorgens goed oppassen dat ze niet weer door het weiland rent als een veulentje.


Een uitermate tevreden Dr. N. Dijkshoorn "ontslaat" zijn patiënt Isabel na een grondige check-up.
Isabella is weer helemaal gezond.