WORKING LABRADOR RETRIEVERS

HENNY M. SCHOOR

 
 

 

 

HOME

  HENNY M. SCHOOR

  ONZE HONDEN

  WERKRESULTATEN

  IN MEMORIAM

  NIEUWS

  REDACTIONEEL

  LINKS

  CONTACT
   
   
 Elterwater Forward Miss – roepnaam “Gina”.

Geboren: 20 augustus 1984

Na de dood van Mrs. Bridget Docking kende de sportieve en vakkundige fokster van de “Timspring” kennels Mrs. Joan Macan een dame in Dartmoor die een paar teefjes in haar bezit had, waar ze zéér sporadisch mee fokte.

Rosemary Blackmore was een van de liefste Engelse dametjes die je je in kon denken. Samen met haar man Ian bestudeerden ze alle reuen en uitsluitend de dekreuen die beschikten over topgangwerk, kwamen in aanmerking.

We stond een half jaar op haar wachtlijst toen Gina geboren werd. Gina werd een uiterst fraaie Labrador en kwam op de leeftijd van 8 weken naar Nederland. Een dametje dat zich perfect liet trainen en ZIJ was het die later tijdens de KNJV proeven (MAP's waren er nog lang niet) presteerde om een dikke tien te halen voor het dirigeren en daarna een dikke tien voor de sleep.

Een lievere Labrador kan men zich niet indenken, een grote kindervriend, altijd goed gemutst en een prachtig dier om te zien.

In 1985 schreven wij Gina in voor de Wereld tentoonstelling Exterieur in de RAI in Amsterdam en uit een collectie van ruim 40 Jeugdhonden, sleepte Gina de titel Wereld Jeugdkampioen in de wacht. Rosemary die voor deze gelegenheid was overgekomen, moest getroost worden van emotie, de tranen vloeiden rijkelijk.

Maar ook in het veld verdiende ze haar sporen en haalde diverse zeer hoge kwalificaties.

Op zowel KNJV proeven als Orweja veldwedstrijden.

En haar lust en leven was de echte nazoek in het veld.

Gina was een voorbeeld Labrador, heel willig en heel makkelijk af te richten. Helaas was ze een van de eerste Labradors in Nederland die aan Elleboog dysplasie leed en een goede bekende werd van Prof. H. Hazewinkel.

Gina is 11 jaar geworden.