WORKING LABRADOR RETRIEVERS

HENNY M. SCHOOR

 
 

 

 

HOME

  HENNY M. SCHOOR

  ONZE HONDEN

  WERKRESULTATEN

  IN MEMORIAM

  NIEUWS

  REDACTIONEEL

  LINKS

  CONTACT
   
   
 DE BLONDE HAAR.........

Zondagmorgen vroeg, het is tijd om een ontbijtje klaar te maken.
Ik ben nog aan het nagenieten van de fijne dag die we daarvoor hadden, een heerlijke jachttraining met gezellige mensen.

Isabella ligt lui op de vloer van de keuken, ook voldaan. Ik streel haar vacht en zie een lange blonde haar…., hé wat is dat????

Met mijn hand probeer ik de haar van haar vel te vegen, lukt niet, ik pak de haar beet, het voelt wel raar aan en ik trek aan de haar, wat een schrik, de haar zit vast en niet zo een beetje ook.
Ik volg het einde van de haar en zie tot mijn grote schrik dat het geen haar is maar heel dun nylon en aan het einde zit een grote VISHAAK, dwars door haar lies!!!!

Klamme handen van de schrik, ik voel de weerhaken diep onder het vel zitten. Een blik op de klok, tja het is zondag, maar je hond met een vishaak rond te laten lopen is ook niet de bedoeling. Een belletje naar de dierenarts die gelukkig opneemt. Het verhaal is snel verteld.

“Je mag absoluut niet aan die haak trekken, duw de haak maar door, dan komt hij er aan de andere kant van het vel wel uit”.
Makkelijker gezegd dan gedaan, om een vishaak door je hond te duwen. Een tangetje erbij, want het blijkt dat hondenvel heel taai is, geen beweging in de haak te krijgen. Ook niet met de tang. En ja hoor, “tik” de haak breekt af, pfff, nog meer zweetdruppels.
Weer naar de telefoon en de dierenarts maakt er geen punt van “Kom om 11.00 uur maar even” en onder zijn vakkundig leiding is het snel gepiept, Isabella ligt op de behandeltafel te kwispelen, ze is haar piercing kwijt.

Resumé:
met het warme weer zwemmen bijna alle honden en uw hond kan zoiets als bovenstaand ook overkomen.

Advies: ga NIET trekken aan de vishaak, maar duw de haak door NADAT U HET OOGJE WAAR HET LIJNTJE AAN VASTZIT HEEFT AFGEKNIPT, zodat het puntje er weer uit komt en pak het puntje met een tangetje beet en trek dan het haakje door.
 

Die gemene weerhaken kunnen veel schade toebrengen als ze teruggetrokken worden, ze vernielen alles wat er achter blijft hangen.

De lange blonde haar kreeg toch nog een happy end!! Isabella heeft geen krimp van pijn gegeven gedurende de tijd dat de vishaak in haar lies zat, doch het dunne nylon draadje verraadde uiteindelijk de aanwezigheid van de vishaak.

Henny M. Schoor