WORKING LABRADOR RETRIEVERS

HENNY M. SCHOOR

 
 

 

 

HOME

  HENNY M. SCHOOR

  ONZE HONDEN

  WERKRESULTATEN

  IN MEMORIAM

  NIEUWS

  REDACTIONEEL

  LINKS

  CONTACT
   
   
 

Deelname aan de Nimrod

Zodra veel voorjagers de benodigde punten hebben behaald tijdens KNJV-proeven, is dé  jacht geopend.

Men gaat zich onmiddellijk inschrijven voor deelname aan de MAP’s, die door heel Nederland worden gehouden.

Een limiet is daar niet voor en het is dan ook verbazingwekkend te moeten vernemen dat er combinaties zijn die zich voor 10 en zelf 12 MAP’s inschrijven!

Men neemt het aller-zekere voor het onzekere, want om voor zo een hoeveelheid proeven in te schrijven, moet je toch wel héél  onzeker zijn!

Een limiet is er niet. Misschien toch een idee dat de “Orweja” dit eens onder de loep neemt. Nu immers zijn de Map-proeven voor voorjagers  met de MEESTE VRIJE TIJD EN DE MEESTE POEN.

Je moet er maar zin in hebben om het hele land door te crossen om maar een kwalificatie te behalen.

Doch mensen die minder gefortuneerd zijn en mínder vrije tijd hebben( denk aan werkenden in o.a. de Gezondheidszorg of de Transportsector) die redden dat nooit. Werken in het weekend betekent geen 12 MAP-proeven lopen.

Een limiet van ZES MAP PROEVEN zou een eerlijke kans zijn voor iedereen en niet voor de eigenaar van een vette portemonnee.

Als men in ZES PROEVEN niet kan bewijzen, capabel te zijn voor deelname aan de Nimrod: nou prima, dan wacht je toch nog een jaartje.

Enne… het publiek op de Nimrod staat zich dan ook niet kapot te ergeren aan de geluksvogels die met hangen en wurgen een plekje hebben behaald bij de eerste drie. En op de grote dag komt hun ware kwaliteit naar boven: geen kwaliteit dus.

 

Henny M. Schoor